luni, 22 octombrie 2018

de la surisul elenolisei la inciutarea vioricai. efecte marianice


tacerea monalisica, stupida, a elenei c., un soi de zimbet binevoitor si putin tainic de precupeata (lasa ca stim noi mai multe, lasati, copiii mamei, ca va stiu eu cine-mi sinteti), un suris de smecherita trecut prin filtru mic-burghez, care indica, poznas, chiar un  flirt cu poporul.
nu era totul, in fond, bazat pe nicolae si poporul. poporul statea la coada la popota, iar popoul era al consoartei supreme, o bucatareasa cam zgircita, care ti-ar fi servit vrajitoreste rabdari prajite.
ceva din acest nimb, elena cea sireata si usor enigmata (se mentinea un aer de culisa sacra a puterii, un halou de nicu vorbeste, elena plateste) - s-a transferat si asupra mostenitoarei intru probleme de vocabular.
mai sexy la chip decit lumpena elena (cimpeneasca frumusete de tinerete a elenei ceausescu), cu ochi migdalati predispusi fardului, ceva din haloul tacerii biologice intrupate prin femeie a trecut la dancila (dar cum?).
daca la elena titlurile sforaitor academice acopereau ca o clapeta sonora lacul ignorantei  (ajutind si operatiunile pretins absconse ale chymiei), aici aveam de-a face cu ochii injectati de teama a-i impostoarei, de nesiguranta animala, de privirea ciutei speriate nimerita intr-o sala de sedinte sau in fata unui altar.
tacerea enigmatica a eleneilisa (filtrata in laboratoarele chymice ale vicleniei fisurate in suris din colt de buze ce ascundea dispretul puterii unei babuine cocotate la balcon rococo, de fapt, ion mincu), promisa socialismului, devine la dancila o viorea zugrumata, o crima vegetala pe baza de proceduri de cunoastere, un melc zdrobit din neatentie.
devine, devine...tacere animala. vinovat animala.
tristetea unui pavian fara de doctrina, atenuata de melancolia unor jachete,voaluri si fard.
ceva apropiat caprioarei din carpeta. nevinovata, cu ochi sticlosi, usor nubila.cruda si ignoranta.
cerbul puterii isi va permite violul asupra tacutei.
o cere, o reclama chiar izvorul umbros si frunzisul racoros.
te voi viola si vei conduce.
o placenta ajunsa lider politic.
caci aceasta e viorica dancila, o fecioara maria dupa ce s-a sfatuit cu iosif, timplarul mustacios, dupa un viol mecanic, mestesugaresc.
un fel de pregnanta speriata de substitutie, al carei rod nenumit e insusi poporul roman.
de la zimbetul elenolisei la inciutarea si marianizarea vioricai.

despre geneologia dancilei din canile de tabla ale taberelor pionieresti pt ceai cu gust de zahar ars si din gestatia ontologica a imaginarului caminului de copii, data viitoare.

un suris, socialist, in plina vara



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

alfred bulai, un enigmatic și neștiut emisar al shambalei?

                                        Linia fortificată Focșani-Nămoloasa-Galați   asa cum bine se cunoaste in mediile esoterice, o serie ...