sâmbătă, 26 mai 2018

incepeti si voi sa-ntelegeti 23 nov 2014


imi amintesc ce povestea alma, o yoghina a anilor 93-94 ce studia medicina si yoga in clujul charismaticului guru nicolae catrina, una din cele 3-4 figuri stelare de subgurusi din jurul lui bivolaru (el intra practic in top 2, alaturi de claudiu trandafir, care parca era si mai puternic decit el, avind si o tinuta morala si fizica ce il avantajau, pt ca claudiu era un gigant la propriu, daca vreti o asociere claudiu era un fel de ciomos).

insa catrina recupera la subtilitati esoterice, preocupat fiind de filosofia shivaita , alchimie, gurdjieffianisme si alte delicatese. (bine, meritul lui era de compilator si transmitator, insa cum lumea nu avea acces la surse, atribuia o parte din intelepciuni direct maretiei lui catrina.)

acest aer de teoretician ocult, de om cu acces la informatii rare, de om inteligent, in fond, ii dadea in atmosfera universitara a clujului o aura aparte.

am putea chiar spune ca nucleele yoghine din jurul lui nicolae catrina, de la cluj, erau cumva mai pronuntat intelectuale, mai selecte decit bucurestiul pestritizat al gogosilor paranormale rotisate de mirtz, bivolaru si altii (nu intimplator multi studenti la medicina, care s-au si specializat in ayurveda).

ei bine, farima de amintire relatata era de la un grup de intilnire al lui catrina, probabil un grup mai ales, cu interes tantric, cu care nicu mai povestea dupa cursuri.

intr-o seara, dincolo de obisnuitele povesti, s-a creat o atmosfera mai aparte ce s-a difuzat,o vibratie mai rafinata decit obisnuita swadhistana, la care ceilalti au fost receptivi.

atunci nicu si-a mingiat una din iubite pe cap, rostind: incepeti si voi sa-ntelegeti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

alfred bulai, un enigmatic și neștiut emisar al shambalei?

                                        Linia fortificată Focșani-Nămoloasa-Galați   asa cum bine se cunoaste in mediile esoterice, o serie ...